Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (2024)

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (1)

Geschreven door Lodi

Je Fitbit activity tracker of smartwatch houdt van alles voor je bij, zoals je stappen, hartslag en beweging. Die informatie wordt opgeslagen in de Fitbit app. In die app stel je gezondheidsdoelen in en houd je jouw voortgang in de gaten. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows 11. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van de Fitbit app.

  1. Activiteiten
  2. Hartslag
  3. Actieve uren
  4. Menstruatiecyclus
  5. Gewicht
  6. Water
  7. Voedsel
  8. Premium

Meet je slaap

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (2)

Met je Fitbit smartwatch meet jij jouw nachtrust. De volgende dag zie je jouw slaapscore, hoeveel uur je hebt geslapen en wanneer je in een lichte of diepe slaap was. Ben je vaak moe? Stel dan een slaapdoel in. Vul in hoe laat je wakker wil worden. De app berekent hoe laat jij moet gaan slapen. Je krijgt nu een herinnering als het bedtijd is, zodat je een vast slaapritme ontwikkelt.

Slaat jouw Fitbit geen gegevens op? Of heb je een ander probleem met je Fitbit? Neem dan contact op met de Fitbit klantenservice. Zij helpen je verder om het probleem op te lossen.

Houd je activiteiten bij

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (3)

Om gezond te blijven is genoeg actieve beweging belangrijk. De meeste Fitbits hebben gps. Hiermee zie jij in de app jouw afgelegde route. Wil jij tijdens het sporten muziek luisteren of op de hoogte blijven van je smartphone meldingen? Neem dan je smartphone mee tijdens je training. Je vindt je trainingen terug in de Fitbit kalender.

Meet je hartslag

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (4)

Dankzij de optische hartslagsensor in jouw Fitbit smartwatch weet je hoe hoog of laag jouw hartslag is. In de Fitbit app bekijk je jouw hartslag van de afgelopen dagen. Zo zie je precies of je tijdens je workout een goede hartslag had. Aan de hand van jouw hartslag berekent de Fitbit app jouw conditie. Je ziet ook of jouw conditie hoger of lager dan gemiddeld is vergeleken met mensen van jouw leeftijd.

Haal meer actieve uren

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (5)

Jouw Fitbit motiveert je om actief te blijven en om ieder uur minstens 250 stappen te zetten. Je krijgt ieder uur een melding met hoeveel stappen je nog moet zetten om dat doel te bereiken. Heb jij je doel bereikt, dan trilt je smartwatch en feliciteert het je met het behalen van je doel. In de app zie je hoeveel actieve uren je die dag had.

Krijg inzicht in je cyclus

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (6)

Met Fitbit blijf jij op de hoogte van je menstruatiecyclus. Vul in de Fitbit app in wanneer je laatste cyclus begonnen is en het smartwatch voorspelt je volgende cyclus en je vruchtbare periode. Je voert allerlei extra gegevens in de app in, zoals de intensiteit van je bloedverlies, symptomen als kramp en opgeblazen gevoel en je stemming. Ook voorspelt de app je ovulatiedag. Dat kan je helpen om zwanger te worden.

Let op: de app is geen anticonceptie middel.

Bereik je streefgewicht

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (7)

Met de Fitbit app houd jij je gewicht in de gaten. Voer je streefgewicht in en de app laat jouw voortgang zien. Zo weet je precies hoeveel kilogram je nog moet aankomen of afvallen. De smartwatch meet ook je BMI als jij jouw lengte invoert. Wil je nauwkeuriger je gewicht in de gaten houden? Schaf dan een Fitbit weegschaal aan. Deze weegschaal koppel je aan de app, waardoor je inzicht krijgt in je vetpercentage, BMI en spiermassa.

Drink genoeg water

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (8)

Water drinken heeft veel voordelen voor je lichaam. Je organen werken beter, afvalstoffen verlaten sneller je lichaam en het geeft je energie. In de Fitbit app houd je gemakkelijk bij hoeveel water je op een dag drinkt. Stel een doel in de app in, bijvoorbeeld 2 liter water per dag. Voer ieder glas water dat je drinkt in. Je ziet in de app precies hoeveel water je nog moet drinken om je doel te bereiken.

Houd je voedsel bij

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (9)

Voer in de app in wat jij op een dag eet. Aan de hand van jouw gewicht en streefgewicht rekent de Fitbit app uit hoeveel calorieën je per dag mag innemen. Ga jij 's ochtends sporten? Dan stelt de app jouw caloriedoel omhoog bij, afhankelijk van hoeveel calorieën je verbruikt. Dankzij de handige scanner in de app houd je gemakkelijk je calorie-inname bij. Je scant de barcode van een product en de app herkent hoeveel calorieën het bevat.

Fitbit Premium

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (10)

Via de Fitbit app heb je toegang tot extra gezondheidsgegevens met Fitbit Premium. Fitbit Premium geeft je meer inzicht in je gezondheid en het effect van je workouts. Je ontvangt persoonlijke workouts en advies waarmee jij je slaapritme verbetert. Fitbit premium is een abonnement waar je per maand voor betaalt. Lees meer over Fitbit Premium in onderstaand artikel.

Wat is Fitbit Premium?

Heeft deze pagina je geholpen?

Heb je nog feedback voor ons over deze pagina?

Optioneel

We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.

Bedankt voor je feedback

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (11)

Artikel van:

Lodi Smartwatch specialist.

Meer Fitbit ondersteuning

Advies over Fitbit smartwatches

Advies over smartwatches

Wat kan je met de Fitbit App? - Coolblue (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6618

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.