's-Graveland MAN1 wint ruim van ASV '65 en is kampioen (2024)

Graveland 's 1

4 - 0

ASV '65 1

Wilco de Birk (schot)

3'

Assist: Ruben Verhoeven

Ramon Bouwman (schot)

11'

Assist: Wilco de Birk

Sam Torsing (schot)

50'

Assist: Ruben Verhoeven

Wilco de Birk

65'

Jorn Kerkhof

Twan Roorda (penalty)

67'

Ramon Bouwman

75'

Sam Klap

Stef Jansen

80'

Marc van Enk

Ruben Verhoeven

80'

Joost Verdam

Sam Torsing

80'

Jimmy Reijnders

's-Graveland MAN1 wint ruim van ASV '65 en is kampioen (1)

Het kampioenschapsfeest is begonnen.

Competitie

4e klasse C

Datum

18 mei 2024 14:30

Scheidsrechter

D.R. Bone

Accommodatie

Sportpark Berestein
Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Het was voor veel ’s-Gravelanders het gedroomde scenario, in de laatste thuiswedstrijd kampioen worden tegen ASV ’65. Je zou bijna denken dat de twee eerdere mogelijkheden om de titel binnen te halen, tegen DTA Fortius en De Meer, bewust werden gemist. Dar was zeker niet het geval, integendeel. Want door die twee nederlagen werd het aantal kansen op het kampioenschap gereduceerd tot twee. En dat verhoogde de druk op de ploeg van Rik Klement en René Wijnsma. Gesteund door de honderden supporters bleek ’s-Graveland goed te kunnen omgaan met die spanning en werd ASV ’65 eenvoudig met 4-0 verslagen.

Het hielp zeker dat Wilco de Birk al binnen vijf minuten het goed voorbereidende werk van Ruben Verhoeven verzilverde. Met zijn 50e treffer voor ’s-Graveland zorgde hij voor een enorme ontlading bij zowel zijn ploeg als de toeschouwers. Al snel daarna kreeg ’s-Graveland meer kansen om voorsprong te vergroten. De thuisploeg speelde fel, zette ASV ’65 onder druk en profiteerde van de grote ruimtes die de Ankeveense defensie in hun rug lieten. Ramon Bouwman kwam daardoor tweemaal alleen voor de keeper van ASV ’65. Doordat hij iets te lang wachtte ging de eerste kans verloren en zijn lob over de doelman – na een schitterende pass van Daan Verdam – was net iets te ruim om de tweede ’s-Gravelandse treffer te scoren. Even later was zijn derde poging wel succesvol. Wilco de Birk zorgde ditmaal voor de assist. De spits omspeelde handig de ver uit zijn doel gekomen keeper om vervolgens de bal in het lege doel te schieten. Zo stond ’s-Graveland binnen een kwartier op 2-0. Na die snelle voorsprong nam ’s-Graveland iets gas terug en kon ASV ’65 wat langer balbezit koesteren. Sommige toeschouwers waren ondanks de voorsprong toch nog wat angstig dat een aansluitingstreffer van ASV ’65 de wedstrijd wellicht zou doen kantelen. Dat bleek ongegrond omdat ASV ’65 geen enkele kans wist te creëren. Doelman Tristan Janmaat beleefde dan ook eenvoudige middag. Zijn collega aan de overkant had het aanzienlijk drukker. Op aangeven van Ramon Bouwman mocht ditmaal de jarige Luke Sluyter alleen op de doelman afgaan, die een verjaardagcadeau weigerde door goed in te grijpen. Ook op een schot van Sam Torsing had de goalie het juiste antwoord. Aanvoerder Wout Romeijn scoorde niet veel later op aangeven van zijn broer Mathies de 3-0, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. In het restant van de eerste helft waren er nog legio kansen voor ’s-Graveland om de score op te voeren. In een aantal gevallen zou de keuze om voor eigen succes te gaan beter zijn geweest. Door de kans aan een medespeler te gunnen kreeg de verdediging van ASV ’65 de gelegenheid toch nog in te grijpen en erger te voorkomen. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 stand.

Ook in de tweede helft liet ’s-Graveland geen twijfel bestaan over de doelstelling van deze middag. Het nam het heft weer in handen en ging verder op jacht naar meer doelpunten om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde al in de 50e minuut. Ruben Verhoeven soleerde door de ASV ’65 defensie en zag zijn schot vanuit een moeilijke hoek op de paal belanden. De bal viel voor de voeten van Sam Torsing die niet twijfelde en hard uithaalde: 3-0. De volgende kans was voor weer Ruben Verhoeven. Linkerverdediger Stef Jansen brak door en legde de bal panklaar voor zijn 19-jarige leeftijdsgenoot. Helaas werd de mooie aanval niet bekroond met een doelpunt. Nadat Wilco de Birk was vervangen door Jorn Kerkhof werd de doorgebroken Ramon Bouwman in het strafschopgebied onderuit gehaald door de doelman van ASV ’65. Twan Roorda nam zijn verantwoordelijkheid. De energieke middenvelder maakte geen fout en tekende voor de 4-0. Daarna was het voor de toeschouwers en spelers aftellen naar het eindsignaal van de onopvallende (en dus uitstekende) scheidsrechter Bone. Tussentijds kon er aan ’s-Graveland kant volop worden gewisseld. Eerst verving Sam Klap Ramon Bouwman. Vervolgens kwamen Jimmy Reijnders, Joost Verdam en Marc van Enk in het veld in de plaats van respectievelijk Ruben Verhoeven, Sam Torsing en Stef Jansen.

Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde (en de gelukstranen) los. ’s-Graveland na 24 jaar weer kampioen. De club keert daarmee terug naar de derde klasse, het niveau dat drie jaar geleden werd verlaten door de overstap naar het zaterdagvoetbal. In de afgelopen seizoenen was ’s-Graveland tweemaal dichtbij de stap hogerop en ook in dit geval is driemaal scheepsrecht. Rik Klement kon met succes doorbouwen op het stevige fundament dat Léon Roorda daarvoor heeft neergezet. Een team met een goede mix van jeugdige spelers en een aantal routiniers, met een brede selectie van gelijkwaardige spelers bleek de basis voor een constant seizoen. Het seizoen dat volgende week wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Real Sranang.

Foto's Micha Nijveen

's-Graveland MAN1 wint ruim van ASV '65 en is kampioen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6196

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.